Ga naar...

Natuurlijk etiket

Gepubliceerd: 25/04/2018

In de winkel moet er onderscheid zijn tussen biologische en niet biologische producten. Tot nu toe werden de meeste biologische producten hiervoor verpakt. Voor een aantal van deze producten is dat niet langer nodig! Deze producten kunnen worden voorzien van een natuurlijk etiket!
Door middel van een laser wordt het bovenste laagje pigment van het stuk groente of fruit weggehaald. Hierdoor kan het logo zichtbaar worden gemaakt. Op deze manier wordt biologisch op een goede manier onderscheiden van gangbaar. Met gebruik van het lasermerk wordt er (bijna) geen verpakking gebruikt voor dat product en gaat de co2 uitstoot drastisch omlaag

Het aanbrengen van een natuurlijk etiket is een volledig veilige methode, zonder dat het de smaak of bewaarbaarheid van het product beïnvloed. Een hoge-resolutie laser verwijdert het pigment uit het buitenste laagje van de schil. Op deze manier wordt de naam of het logo weergegeven. Er worden bij dit proces geen toegevoegde stoffen gebruikt. Het proces is zeer oppervlakkig waardoor de schil van het product gewoon gegeten kan worden, indien dit gewoonlijk ook zo is. Dit geldt zelfs voor het gedeelte met het merkteken.

Een aantal voorbeelden van producten die goed kunnen worden voorzien van een natuurlijk etiket zijn: pompoenen, knoflook, zoete aardappelen, kokosnoten, mangos, avocado, courgette, aloë vera, komkommer en gember. Maar natuurlijk blijven we producten testen en de techniek optimaliseren om zoveel mogelijk producten te kunnen voorzien van dit natuurlijk etiket!